Απ ‘το μηδέν ξεκινούν όλα

 Απ ‘το μηδέν ξεκινούν όλα

Να’μαι! Δίπλα στη θάλασσα. Στο βαθύ της γαλάζιο. Σ’ αυτό το μπλε της λήθης. Με γαληνεύει. Και χαμογελώ ! Aυτός ήταν ο στόχος μου για σήμερα. Και τα κατάφερα!

Είναι ωραία αυτή η αίσθηση. Το να χαμογελάς για τις δικές σου επιτυχίες. Μικρές, μεγάλες, απλές και δύσκολες. Αυτές τις καθημερινές, που μόνο εσύ ξέρεις πως ήταν η γεύση τους. Εκείνες που τελικά σου έδωσαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσες. Είναι ωραία αυτή η αίσθηση, και ας την ξεχνούν οι άνθρωποι. Βυθισμένοι στις σκέψεις τους, κοιτώντας αυτό που λείπει και όχι αυτό που ήδη κατάφεραν. Χάνοντας το δικό τους μπλε της λήθης.

Μα για μια αίσθηση σαν κι αυτή, μια είναι η προϋπόθεση. Οι στόχοι. Και οι στόχοι ξεκινούν απ’ την Ψυχή. Εκεί βρίσκεται η αφετηρία των σπουδαιότερων κατορθωμάτων. Εκεί μέσα βρίσκεται η δύναμη του καθενός. Η δύναμη για ότι φαντάζει μακρινό ή ακατόρθωτο. Γιατί ότι έχει ψυχή, μπορεί να αποκτήσει ύλη. Στόχοι μικροί, μεγάλοι, καθημερινοί, χτίζοντας εκείνον, τον ένα και μοναδικό, τον Μεγαλύτερο. Εκείνον που δημιουργεί τον δικό σου Παράδεισο. Τον στόχο για τον οποίο πλάστηκε η ψυχή σου.

Και οι δυσκολίες θα ‘ναι πολλές, και οι λύπες μεγάλες, και εσύ θα πέσεις και θα βυθιστείς, στο χρώμα το μαύρο, το σκοτεινό. Το χρώμα που δε σε αφήνει να δείς την ομορφιά και την λάμψη του ουρανού. Γιατί πλέον δεν κοιτάς ψηλά. Και βρίσκεσαι στο μηδέν. Και, σκέψου, απ ’το μηδέν ξεκινούν όλα. Πήγαινε ξανά στην αφετηρία, πήγαινε δες στην ψυχή.

Και εσύ θα πέσεις, αλλά αυτή τη φορά θα σηκωθείς. Μαθαίνοντας τον εαυτό σου. Βρίσκοντας τα χρώματα του δικού σου καμβά. Εκείνα που φτιάχνουν τον δικό σου ουρανό, τον Παράδεισο σου…« Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα » Ν. Καζαντζάκης

Και να΄σαι! Χαμογελάς. Να ’σαι! Τα κατάφερες! Γιατί όλα τα μπορεί ο άνθρωπος.

 Vaso Alivanoglou 

Προβολές: 1093

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *