Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου είναι δύο άτομα ηλικίας 20 και 70 ετών ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Center for Missing and Exploited Children, που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στις οικίες των δύο συγκεκριμένων ατόμων, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχή των νοτίων προαστίων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στις οικίες των κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τέλος, τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

Πηγή: 

Προβολές: 284

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *