Δεν είναι (μόνο) η πείνα: Να γιατί χάνουν τόσα πολλά κιλά οι παίκτες του Survivor

Στο προχθεσινό επεισόδιο του Survivor αρκετοί από τους παίκτες μίλησαν για τα κιλά που έχουν χάσει, που όπως όλοι βλέπουμε στην τηλεόραση είναι πάρα πολλά. Ο Βο έχει χάσει 30 κιλά, όπως εξομολογήθηκε, ενώ μέχρι και η Ειρήνη Παπαδοπούλου είχε χάσει 10 κιλά όσο ήταν μέσα στο παιχνίδι. Και ενώ ο προφανής λόγος της τεράστιας και απότομης απώλειας κιλών είναι η ασιτία και η έλλειψη τροφής, υπάρχει ένας παράγοντας που επιταχύνει την απώλεια και κάνει τον αριθμό των κιλών που φεύγουν ακόμα μεγαλύτερο.

Ποιος είναι αυτός; Οι καρύδες, που ουσιαστικά είναι η βασική τροφή τους και το μοναδικό υλικό που έχουν σε αφθονία οι παίκτες και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες τους τρώνε 2 με 3 κάθε μέρα ο καθένας. Τα έλαια της καρύδας περιέχουν τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (MCTs) που είναι εύκολο να χωνευτούν από τον οργανισμό και ουσιαστικά επιταχύνουν πολύ τον μεταβολισμό και τις καύσεις που κάνει. Οπότε η καρύδα από μόνη της είναι μια τροφή που βοηθάει στο αδυνάτισμα, φανταστείτε γι αυτούς που την καταναλώνουν σε τέτοιες ποσότητες και είναι το βασικό συστατικό της διατροφής τους.

Τα έλαια καρύδας επίσης απωθούν τα κουνούπια, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες στο Survivor γνωρίζουν αυτή την ιδιότητα τους.

Πηγή: instyle.gr

Προβολές: 363

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *