Από το λαγουδάκι του Πάσχα.. στο κουνέλι στιφάδο!

Μόλις διανύσαμε μία αγαπημένη εορταστική περίοδο όλων των Χριστιανών, αυτή του Πάσχα. Φαγητά, μυρωδιές, οικογενειακά τραπέζια, χαμόγελα, αγκαλιές και καλό φαγητό! Δε μπορεί όμως να λείπει απτό τραπέζι μας και ένα κουνέλι στιφάδο!

Η βασική διαφορά του λαγού απο το κουνέλι είναι.. το μέγεθος! Το κουνέλι τείνει να είναι πιο μικρόσωμο με μικρότερα πόδια απο τον λαγό! Αυτό όμως δε το εμποδίζει απο το να γίνει πεντανόστιμο, παρέα με τα μικρά κρεμμυδάκια μέσα στην κατσαρόλα! Ένα Μεσογειακό, ελληνικό πιάτο, με βάση του το καλό κρέας, το παρθένο ελαιόλαδο και τα γεμάτα αναμνήσεις μυρωδικά του.

Σας παραθέτω λοιπόν μία απλή εκδοχή του λαγού στιφάδο, που μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε νοικοκυρά, έμπειρη και μη, η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα όλες τις υπόλοιπες!

Υλικά για 4 άτομα : 2 κιλά μικρά κρεμμύδια για στιφάδο


4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ½ – 2 κιλά κουνέλι κομμένο σε μερίδες
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 ξυλάκι κανέλας
5 μπαλάκια μπαχάρι στρογγυλά
2-3 κομμάτια απο έτοιμο βαζάκι mix πιπεριών
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής: Ξεπλένουμε τον λαγό πολύ καλά και βάζουμε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι. Αφού στραγγίσει,ρίχνουμε το μισό λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας να θωρακίσει το ζουμί του. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Τα τσιγαρίζουμε αρκετά καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, την δάφνη, το μπαχάρι και ένα ποτήρι νερό. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε μέσα και το κρέας, το mix μπαχαρικών και το ξύδι. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα έτσι ώστε να αφήσουμε να ξεθυμάνει το ξύδι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας  βραστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα.

Καλή επιτυχία!!

Προβολές: 1471

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *