Σιροπιαστό αφράτο γλυκό με ινδική καρύδα!

Οι 5 αισθήσεις είναι το Α και το Ω στη ζωή μας αφού κυριαρχούν και μας δίνουν ερεθίσματα έτσι ώστε να μπορούμε να εξελισσόμαστε πνευματικά και κατ’επέκταση και πρακτικά! Σήμερα θα μας απασχολήσουν περισσότερο δύο απο αυτές, αυτή της όσφρησης και αυτή της γεύσης!

Προσωπικά η ινδική καρύδα είναι απο τα αγαπημένα μου υλικά μέσα στα διάφορα γλυκά! Στο σημερινό δε γλυκό μας δίνει και παίρνει γευστικά αλλά και οπτικά αφού είναι το βασικό υλικό μας! Η όψη του μπορεί να είναι απλή αλλά πραγματικά η γεύση και η μυρωδιά του είναι το κάτι άλλο! Τα αρώματα του καθώς ψήνεται, μου θυμίζουν πολύ έντονα Φθινοπωρινά απογεύματα με τσάι στο καθιστικό της γιαγιάς μου! Μια μυρωδιά οικεία, που βγάζει ζεστασιά και σου προσφέρει απλόχερα ένα γλυκό χαμόγελο ικανοποίησης! Σηκωθείτε απο τον καναπέ σας, μπείτε στην κουζίνα σας και μετατρέψτε παραγωγικά όλο το στρες της καθημερινότητάς σας σε μια γευστική ικανοποίηση, μέσα στην πιο γλυκιά και απλή συνταγή!!

Υλικά για 6-8 κομμάτια : 1 πλάκα βιταμ
1 ποτήρι νερού κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια σε σκόνη
1½ ποτήρι νερού ινδική καρύδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
ξύσμα απο ένα λεμόνι

Για το σιρόπι : 1½ ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
1-2 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής: Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Παίρνουμε μία μαρίζ και ανακατεύουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το αδειάζουμε μέσα. Φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αφού το ξεφουρνίσουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Φτιάχνουμε αμέσως το σιρόπι του γλυκού. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό μαζί με 1-2 φλούδες λεμονιού και βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι και να είναι καθαρό και όχι θολό. Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

  • Ιδανικά θα ταίριαζε πολύ μία μπάλα παγωτού καϊμάκι!

Καλή επιτυχία!!!

Προβολές: 1902

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *