Κέικ ή μπισκότο ? Εύκολο τραγανό κέικ με κομματάκια σοκολάτας !

Η πιο γρήγορη και εύκολη λύση τις μέρες που έχουμε διάθεση για γλυκό είναι φυσικά το κέικ! Τι πιο σπιτικό και λαχταριστό απο το κέικ; Κανείς δε λέει όχι! Μικροί μεγάλοι, με γάλα ή με καφέ,το κέικ συνοδεύει αξιοπρεπέστατα ένα απόγευμα χαλάρωσης!

Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή! Εξωτερικά το περιβάλει μια τραγανή κρούστα, η οποία μοιάζει αρκετά με μπισκότο! Εσωτερικά μαλακό και αφράτο με κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος!
Η μυρωδιά του καθώς ψήνεται θα σας κάνει να ανυπομονείτε να το ξεφουρνίσετε! Βγάλτε τα φίλτρα του γαλλικού καφέ, ανάψτε την καφετιέρα και  πάμε να δούμε τα υλικά και τον τρόπο που θα το φτιάξουμε!

Υλικά για το κέικ : 1 πακέτο αλεύρι 500gr που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά (εάν είναι μεγάλα βάλτε 4)
2 βανίλιες σε σκόνη
1 πλάκα βιταμ των 250gr
400 – 500gr κρυσταλλική ζάχαρη (εξαρτάται απο το πόσο γλυκό το θέλετε)
2 κουβερτούρες γάλακτος κομμένες σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής : Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην μας καεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει μαζί και τις βανίλιες. Σε αυτό το σημείο το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό και όχι όπως είναι συνήθως στα κέικ. Κόβουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Με μία μαριζ ανακατεύουμε απαλά να σκορπίσουν τα κομμάτια σοκολάτας παντού. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50 – 60 λεπτά!

*Μία μπάλα παγωτό βανίλια πάνω απο κάθε κομμάτι θα ήταν παράδεισος!!
Καλή επιτυχία !!!

Προβολές: 1945

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *